Thursday, January 26, 2012

Thursday Thrill Give Away by Kertas Cantik

Yuhuuuuuu, Yehaaaa, Yepppiiiii!!!!

Semenjak tak sampai seminggu ade blog ni, dah dua contest Nisa berpeluang untuk join.. walaupun tipis, tapi xpe, cuba dan terus cuba lagi... Hari ni, Nisa nak join contest by Kertas Cantik!!!!!



Kertas cantik punya designs memang cantik, cool and up-to-date lah! No wonder their name also called "Kertas Cantik".. It suits them well.. hehe.. Teruja sgt2!

Kertas Cantik ni kalau tak silap, bertempat di Ayer Keroh, Melaka. Jadi pada b2b yg berada di Melaka, senang lah nak berjumpa and tgk sendiri design2 cantik mereka..
Antara service lain by Kertas Cantik are:
-Tag, stickers and templates
-Wrapper
-Cenderahati
-Collectibles

Takpon kunjung je ke blog Kertas Cantik, x gitu? =)

Boleh tgk design2 Kertas Cantik yg sangat cool, vintage, ekslusif dan sgt comel kat sana. Tambahan pula, mereka baru sahaja buat give away ni tau!!! Kertas Cantik buat Thursday Thrill Give Away ni sempena dengan hari Thursday yg Thrill, kata orang, which is on 19 Jan 2012 yg lepas.. =)

So pada mereka yang x join memang lah sangat rugi sebab hadiah give away ni ialah:
50 pcs Doilies Brown Paper Bag beserta dekorasi pillihan (paper rosette / bow / scallop sticker)!!!! Yahoooo!

Tapi, anda semua tau tak apa doily paper itu sebenarnya? Saya rasa ramai yang tahu kan? kan? Kertas doily (or doilies) ni sebenarnya ialah alas hiasan. Ianya mula dibuat atau direka oleh En. Doiley pada abad ke 17 di London. En Doiley ni seorang penjual baju, fabrik, dan senang cerita, pakaian.

Kertas doily ni sgtlah detail pembuatannya dan ianya selalu di-kait membentuk corak yang menampakkan bhg bawahnya. See through la, kata orang. (sebab ade lubang2 kecil)

Zaman sekarang, contohnya di London lah, masyarakat kat sana (yang tradisional tu) letakkan doily paper ni di atas pinggan, and then baru letak kuih, untuk minum petang. Dekat Malaysia juga begitu, kalau kita pegi cafe2 yg vintage tu, die memang akan alas plate tu dengan doily paper dulu, baru letak kuih..

Doily paper ni memang tengah "in" sekarang ni sebab bentuk die yang comel itu dah memikat hati B2B blogger semua.. Hehehe.. Jadinya ramai yang mahukan doily paper dalam wedding mereka, be it as a decoration, be it as a doorgift or anything asalkan ade doilies dalam wedding.

Dan Nisa juga begitu. Nisa memang mengimpikan doily paper bag sebagai wedding doorgift untuk para tetamu. Nisa dah survey pelbagai hiasan untuk brown paper gift and use doilies to decorate them. Tapi semuanya tempek kertas doily di luar paper bag tu. Kertas Cantik offer was something new because the brown paper bag itself ade doily punye style which is suppperrr awwwesomeee!!

Tak percaye?? see these pic..





Nampak kan detail die? Faham kan kenapa Nisa nak sgt brown paper bag ni? Huhuhu

Nisa mmg teringin sgt nak bagi dekat kawan2 rapat yg datang.. Memang tak boleh bagi something yg mahal, but atleast, that brown paper bag with decoration will absolutely made my friends thrill and will reaaallllyy made my day! Right? So hopefully, Nisa akan menang, but semua terpulang kepada rezeki. Nisa akan doakan kwn2 lain yg join juga. InsyaAllah ade rezeki kita ade lah, right?

Tgk ni, contoh hadiah Give away ni... !!! =) sgt cute, cantik, elegant and simple yet exclusive!



Quick and join this contest guys! Take Care! =)

7 comments:

kertas cantik said...

Thanks for joining dear. Best of luck! =)

Nisa said...

Thanks KC.. pick me! Pick me! =)

mrs irmidrza to be said...

thanx for sharing dear..good luck..=)

btw..miza b2b 2012 dtg bw here dear..jom tukar link dear..=) folo u nisa..folo miza bakc ya..=) leh share sal kawen..

http://lildrwalimah.blogspot.com/

Nisa Dawi said...

sy pun gila kan brown paper nih..=)

Nisa said...

kan? kan? cantik bangat..

adin143kekan said...

Tumpang tanya brown paper ni nk beli ktner erk hihi penat dh sy search xde pn yg bgtau...

adin143kekan said...

Tumpang tanya brown paper ni nk beli ktner erk hihi penat dh sy search xde pn yg bgtau...