Sunday, February 26, 2012

DAISO dah update barang2nya!!

Tempat : DAISO, IOI Mall, Puchong



Haritu kan, masa masuk Daiso IOI, perasaan nya macam bese je.. macam dull je..
Tapi after masuk walawehhh, DAISO dah update barang2 yg ada possibility yg tinggi untuk digunakan dalam wedding!!!


So, bila nampak je barang2 terus snap, snap, snap dan snap... Tetibe ade suareee... "No pictures pls!"
Bile dengar tu, terus rasa, Ya Allah! Malunya! Pusing pon slow2 je, tapi bila pusing!!!!! Cis! It was my kurang asam fiance!!! Hishh!! (Suka awak gelakkan saya ye??!)

So disebabkan malu yg melanda tadi, adalah berapa kerat je gambor ni hah...

felt yg besar, kecik, campur2.. huhu

bunga tisu a.k.a bunga kertas
(sbb saya bukak plastik and rasa materialnya which is from paper)

see? cantik kan?

oh yeah! ni lace ribbon.. kot.. cantik!!!

bermacam2 fabrik 90cmx90cm 

pelbagai botol kaca untuk candy bar.. =)

dan ade banyak lagi.. butang2, pearl2, benang2, alat jahitan, frame gambar,.. eh macam2 lah... 

Setiap kali masuk Daiso mesti lekat lama,, hehe,, kenapa ye? Munkinkah sbb barang2nye kiut miut? atau murah2? Sampai baju untuk anjing ngan kucing pun saya pegang?? Haiishh.. 

Oh yee, this ''not brown but pink polka-love paper bag'' sempat menarik perhatian tunang saya.. hehehe
ohh.. suka benor awok ea??



So sape2 yg dekat dengan puchong tu silalah pergi ke daiso ioi sbb barang2 tu baru je diisi atas rak kot.. hehe..

So long Daiso... (for now atleast)

ok daaa~~

14 comments:

Nisa Dawi said...

kite pun baru je jumpe Daiso IOI, tahun ni jugak, kat IOI lagi bnyak barg dari Daiso The Mines, Serdang..nnti free nak g jugak la..ternampak tu jar untuk Candy Bar kan..:P ehehehe

SOULMATE is said...

betul2...smlm baru [g yg kat the mines..tp rasanya yg kat IOI mall n sunway paling ok kot.. :)

Nisa Dawi said...

oh okey, tak tau pun dekat Sunway pun ada, tak pernah jumpa,(atau tak pernah cari) hehe

SOULMATE is said...

yup ada..kat bawah dekat dgn toy r'us

Nisa Shafie said...

yuhuuu guys... pergilah beli.. prgilah beli.. saya tompang gembira sgt.. hehehe... kalau pg macam tanak balik.. =) kan?

SOULMATE is said...

tau xpe...smapai kene tarik2 dgn Incik Tunang..selalu pg dgn adik je baru tenang..haha..sedar2 dua jam dlm tu..heheh

Nisa Shafie said...

tu lah len kali kite tak boleh lah pergi dgn tunang.. tau x, kalau Nisa tak klua, die penak kejar dgn pembesar suara yg kaler biru ngn kuning tu, ade kat tempat permainan budak2, pastu die jerit, "balik! balik!" hahahahaha

SOULMATE is said...

betul2...kalo incik tunang sy die pg main kat mainan area...kiter mcm cari anak hilang palk...hehe..this shop lot fun :) luv it

Nisa Shafie said...

hahaha.. =)

Nisa (D) dah dekat dah dgn puchong tu... =)

Nisa Dawi said...

haha...kite pernah pegi ngan Kanda, tp die macam blurr....:P tak paham konsep kenape masuk kedai camtu..adeh..

Nisa (S), kite pernah pegi kat IOI, tapi dpt masuk jap je..sbb time tu dah lewat..nanti nk repeat..hehe..

Nisa Shafie said...

Nisa (D), pergi2.. best and tak rugi.. =)

FY said...

whoaaaa..beshnye!!!!! mesti terjahhh

Nisa Shafie said...

terjah FY jgn tak terjah... nnti update tau! =)

Zila Zainal said...

wahhhh thanks dear! now dah ada idea nak beli paper bag utk door gift tunang i! hehe.. i suka je brown bag tu.. tapi orang2 tua tak bape suka laa.. dorang cakap nampak pelik. haha.. how i wished they knew the trend nowadays kan? :)