Tuesday, February 21, 2012

Kad Kahwin Ohhhhhhh Kad Kahwin

Salam..

(entri yg tak brape nak wordless..)

Korang dah ade kad kahwin? Hmm... Saya xde lagi.. waaaaa ='(
Sgt berminat nak buat kad kahwin from kraf paper... Just like these:




oh memang beautiful.. pada pandangan mata sendiri lah.. org len kata tak lawa.. ahaha..

Jumpa satu kat jalan Brunei yg buat.. like Sarah did her postcard wedding invitation.. fuyoo.. sumpah cantik! Again, mengikut pandangan mata hatiku lah.. 

I found another vendor yg buat kad kraf.. but nun jauh disana lokasinyaa... JOHOR.. mencik tau.. tapi cantik.. heeee.. Antara kad mereka..





Kalau sesiapa tau vendor yg boleh buat kad from kraf paper and boleh bg murah.. pls tell me ye.. heee =)

Salam sayang..


14 comments:

Nisa Dawi said...

kawan kite pun buat wedding card die gune kertas camni..lawa...tapi takde gamba lak nk bgi Nisa tgk..tpi Nisa baru tanye die tadi...die kate design sndri..dan print kat opis.selamberrrr kan?hahhaha..sampai 800 keping pulak tu..huhu..tapi die ade kate kawan die ade buat..Nanti ye..kite tgh tggu die tanye harge dlu jap

Nisa Shafie said...

tq Nisa... nnti bgtau ea.. sbb Nisa just nak buat dlm 400 kad je.. =)

Nisa Shafie said...

Nisa, kawan Nisa yg print sendiri tu, boleh tak nisa tlg tye die, die beli kraf paper kat mana? tq dear..

akudidi said...

biar btl xde kad lagi?tinggal 2 bulan je lagi tu?dd yg 3 bln lg pun da awl2 tempah kad dah.hahaha

Nisa Dawi said...

okey Nisa, ni yang kite dpt dari kawan kite :

kraft paper tu, beli kat kedai buku Popular
harga dalam belom RM4/40pcs

untuk printing, die print sndri kat opis die jad nye free la kan..hehe,
tapi die ade kawan wat service printing, kite dah tanye harga,
untuk 400keping die amik rm0.35,tak termasuk lipat..kalau lipat kan sekali jadi RM0.50..(tapi kite rase leh je lipat sendiri kot..huhu)

macam yang ni, kite tanye harga utk sama dengan kwn kite buat, die buat depan belakang, dan lipat 3, kire nya jemputan utk kedua belah pihak la...em..paham kan?

Nisa Dawi said...

kertas below RM4/40pcs

Nisa Shafie said...

didi: waaaaaaa... saya dah senak otak ni.. hahahaha.. takut jugakla.. harap2 sempat buat sebelom majlis.. ahahaha

Nisa Dawi: wahhh murah.. sukanya.. kawan yg print tu kat mana? kalau mcm tu nak pegi Popular lah nnti and then design je sendiri, and hantar print.. lipat sendiri aje kan? lg pon Nisa nak lipat satu aje.. =)

Nisa Dawi said...

oo..lipat sndri je la..kawan kedai print tu kat selayang...tapi boleh la pos kot...

Nisa Shafie said...

yuhuu.. nnti nak cekidout popular and cari kertas kraf dulu.. hihihi.. xsabarnye nak balik keje... nak singgah ioi mall and pegi popular.. huhu

Nisa Dawi said...

oh okey...Nisa duduk puchong ye..dekat dah ngan Putrajaya..hehe

Nisa Shafie said...

tulah.. hehe,, meh la bagi kite kamu punye no hp.. senang nak calling2.. hehehe

Nisa Dawi said...

013-9361878, Nisa, ni fon kite...
bile2 nak dating2 sambil tukar2 idea..text eh..hehe

Unknown said...

assalamualaikum..sorry..kerats kraft tu beli dkt popular mane ye..sebb cri2 memg xde dh..sedey nye..

Anonymous said...

Salam..berminat boleh WA 0133007504.
Saya ada jual kertas kraft murah :)